You are currently viewing Mano žinios apie drobių audinius

Mano žinios apie drobių audinius

Pasirodo, nors Lietuvoje nestokojama meno priemonių, šioje šalyje neparduodamos drobės, kurios būtų negruntuotos.

Perklausus el.paštu savo buvusio technikų mokytojo iš universiteto, jis patarė dar labiau paieškoti, nes jis turėjo daug problemų užtempiant jau gruntuotą drobę ant porėmio. 

Tad sugalvojau ieškoti internete tekstilės parduotuvių. Taip nemažai sužinojau apie tinkamas drobes tapybai.

Mokytojas rekomendavo rasti šio tipo drobę.

Cotton duck – tai tankiai austa medvilnė.

Audinys turi būti natūralus, t.y. nedažytas, neplautas ir neminkštintas.

12oz – šiuo atveju reiškia, kad ji sveria 12 uncijų per 1 kvadratinį jardą. Mokytojo rekomendacija, galiu rinktis drobę nuo 8oz. Lietuvoje viskas skaičiuojama kitokiais vienetais, tad man reikėjo perskaičiuoti išmatavimus.

8-12 uncijų per jardą = 227-340 gramų per jardą = 190-285 gramų per kvadratinį metrą.

Tankiai austos arba daug sveriančios medvilnės neradau ieškant internete Lietuvos prekyboje. Tad perėjau prie lino paieškų. Sunkių ir natūralių lino audinių Lietuvos prekyboje radau šiuose tinklalapiuose:

https://linodovanos.lt/

https://linentales.com/

https://www.linonamai.lt/

https://www.lovelin.lt/

Laimei, sunkiausi lino audiniai buvo parduotuvėje visai netoli Klaipėdos (kur yra mano studija). Ten radau du patrauklius variantus:

https://www.lovelin.lt/Produktas

ttps://www.lovelin.lt/Produktas

Nusipirkau pastarąjį variantą, nes svoris buvo pakankamas ir nesinorėjo rizikuoti dėl „eglutės“ audimo tekstūros, kuri galbūt matysis net po gruntavimo.

Šis lino audinys, mano nuostabai, buvo menkesnis nei medvilnės drobė, su kuria pripratau dirbti universitete. Be to, audinio paviršius nebuvo labai lygus, t.y. o turėjo nemažai pūkinių gumulėlių, bei patys siūlai nebuvo labai tankiai suausti.

Ką tai reiškia? Tai nedidelė problema. Tam kompensuoti, reikėjo užtepti daugiau sluoksnių grunto (aš uždėjau septynis), ir po kiekvieno nudažyto ir išdžiūvusio sluoksnio, nuoširdžiai nušlifuoti ištemptos drobės paviršių su švitriniu popieriumi.

Jei norėtumėte pamatyti daugiau mano vystomų idėjų skirtų “Pasakiškam portretui”, galite sekti mane socialiniuose tinkluose arba prenumeruoti mano naujienlaiškį.

Naujienlaiškis

Kas mėnesį pasidalinu savo naujausių įrašų santrauka, apie savo pasiekimus ir naujausius meno kūrinius.

Invalid email address
Bet kada galite atsisakyti prenumeratos.

This Post Has One Comment

Parašykite komentarą